PROGRAMMA 2014-2015

Zondag 12 oktober 2014Nederlands Jeugd Accordeon Orkest met Wouter Braaf
Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang: 14:00 uur. Toegang: € 10,00.
Het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest (NJAO) is opgericht in 1998. Het orkest bestaat uit jeugdige accordeonisten afkomstig uit diverse regio's van het land. De leeftijd van de spelers ligt tussen de 12 en 26 jaar.
Om het muzikale peil te verhogen en het repertoire uit te breiden houdt het orkest jaarlijks acht tot tien studieweekends. Deze weekends worden op verschillende locaties in het land gehouden. De plaats is afhankelijk van een eventueel daaraan gekoppeld project en/of concert. Er zijn ook jaarlijks zogenaamde combi-weekends, waarin nieuwe jeugdige accordeonisten kennis kunnen maken met het NJAO, zowel op muzikaal als sociaal gebied.
Het NJAO speelde op talloze festivals, in concertzalen, op televisie bij Paul de Leeuw en de BZT-Show, op straten en pleinen en in gevangenissen. Het NJAO stort zich ook regelmatig op vernieuwende muziek al dan niet in samenwerking met koren en orkesten uit andere disciplines, alsmede nationale talenten.
Deze zondag zal het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest op gaan treden met een nationaal talent van eigen bodem: Wouter Braaf die opgroeide in Wieringerwerf. In de wereld van de landelijke musicals is Wouter inmiddels een bekende verschijning.
Ook op de televisie en in speelfilms is hij regelmatig te bewonderen. Wouter behaalde de finaleshow voor de rol van Tarzan en heeft daardoor mogen zingen in New York met Phil Collins. Samen met het Nederlands Jeugd Accordeon Orkest gaat hij de uitdaging aan om een prachtig repertoire, variërend van klassieke hits als van The Beatles en Leonard Cohen tot bekende musicals als Ciske de Rat en Moulin Rouge ten gehore te brengen.
Een middag om naar uit te kijken!

Zaterdag 25 oktober 2014 Pralienn
Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang: 20:00 uur. Toegang: € 10,00.

Vocal Group Pralienn bestaat uit vier zangeressen en twee gitaristen.
Door middel van verrassende arrangementen brengen zij popmuziek ten gehore. Muziek maken is hun passie en zij willen dit graag met anderen delen.
Door veel aandacht te besteden aan stemvorming in de nummers die zij spelen, willen zij het beste uit zichzelf halen.
Hun repertoire is breed, van een mooie ballad tot een lekker stevig swingnummer en wordt samengesteld op basis van goed overleg binnen de groep.

Zaterdag 8 november 2014 Scheepsfolk
Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang: 20:00 uur. Toegang: € 10,00.

Scheepsfolk is een maritieme folkgroep met een eigen geluid.
De groep treedt regelmatig op tijdens folkfestivals en nautische evenementen in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Engeland.
De enthousiaste bemanning, vier in totaal, begeleid zichzelf met accordeon, gitaar, banjo, trekzak, mondharmonica, bohdran en contrabas. De groep schrijft ook eigen muziek.
We zingen Engelse, Nederlandse en Franse seasongs, maar ook shanties en gevoelige ballads.
En.…altijd blijf je de smaak van zoute folk proeven!!Natuurlijk spelen we ook instrumentale nummers zoals opzwepende scottishes of zwierende polka’s.
Scheepsfolk bestaat uit: Jan Buijs, Philip Bos, Remco Heemskerk en Catharina Buijs.

Zaterdag 22 november 2014 Skotwal
Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang: 20:00 uur. Toegang: € 10,00.

Met de Amerikaanse country als voorbeeld brengt Skotwal liedjes in het West-Fries. Het driemansduo durft ze zonder opsmuk uit te voeren, maar kan ook uitpakken met meerstemmige zang en uitgekiende arrangementen op diverse instrumenten.
Het West-Friese woord ‘skotwal’ staat niet alleen voor bagger die op de wal werd gegooid, maar ook voor een eenvoudige voedzame stamppot van aardappels, bonen en vet. Zo is ook de muziek van Skotwal niet onnodig ingewikkeld, maar de liedjes mogen best een beetje inhoud hebben…Het West-Friese woord ‘skotwal’ staat niet alleen voor bagger die op de wal werd gegooid, maar ook voor een eenvoudige voedzame stamppot van aardappels, bonen en vet. Zo is ook de muziek van Skotwal niet onnodig ingewikkeld, maar de liedjes mogen best een beetje inhoud hebben…
Van bekende en minder bekende nummers van bijvoorbeeld Johnny Cash, Steve Earle, Rolling Stones en Bob Dylan maakt Skotwal vertalingen in de taal van hun eigen streek. Uiteraard komt in hun teksten de nodige humor aan bod, maar ook de serieuze zaken gaat Skotwal niet uit de weg.
Zaterdag 13 december 2014 Scrooge
Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang: 20:00 uur. Toegang: € 10,00.

Voor het 5e seizoen speelt Frederik dit verhaal van Charles Dickens vanuit het perspectief van Scrooge zelf. Doet alle andere karakters zoals alleen Scrooge ze ziet en ervaart.
Ebenezer Scrooge is de hoofdpersoon uit de roman 'A Christmas Carol' van Charles Dickens. Hij is erg rijk, maar heeft voor een ander niets over. Hij is zeer gierig, wantrouwt en minacht zijn medemens.
Nadat hij op kerstdag zijn trouwe klerk Bob Cratchit op schandalige wijze heeft behandeld, verschijnt de geest van zijn overleden compagnon Jacob Marley om Scrooge te waarschuwen zo niet door te gaan. Marley vertelt dat er drie geesten zullen verschijnen die hem beelden uit het verleden, heden en toekomst zullen tonen. Scrooge ziet hoe zijn onbezorgde leven van vroeger steeds eenzamer en treuriger werd. Wanneer hij een blik in de toekomst werpt, begrijpt hij dat de toekomst niet vastligt en hij nog kan veranderen. Hij breekt met zijn hardnekkige gierigheid.
Samen met fluitiste Saskia van der Hall voer ik mijn bewerking van dit klassieke verhaal op.
Zondag 21 december 2014 Octavia Kerstspecial
Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang: 15:00 uur. Toegang: € 10,00.

Koorvereniging Octavia is op 1 juni 1956 opgericht te Anna Paulowna.
Het gemengd koor bestaat uit een enthousiaste, gezellige groep leden die iedere woensdagavond repeteert.
De koorleden zijn over het algemeen afkomstig uit Anna Paulowna en directe omgeving. Octavia brengt een zeer afwisselend repertoire van licht klassiek- tot popmuziek en alles wat daar tussenin zit. Er wordt meerstemmig gezongen. Drie tot vier keer per jaar wordt er een optreden verzorgd in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen of andere instellingen.
Wij als koorleden genieten daar erg van. Immers, het samen zingen geeft veel vreugde en is nog gezond ook. Zingen is ontspannend en ook een soort uitlaatklep. Als je zingt denk je even aan niets anders.

Zaterdag 10 januari 2015 Jazzformatie Blue Coat
Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang: 20:00 uur. Toegang: € 10,00.

De jazzformatie Blue Coat heeft vele jazz standards op het repertoire staan.
Verder staat er ook behoorlijk wat latin en blues op het programma.
Kenmerkend voor het geluid van Blue Coat is de open sound.
Dit geluid geeft veel mogelijkheden tot dynamiek en improvisaties. Deze hebben vooral voordelen voor de intieme jazz ballads.
De ballads worden afgewisseld met latin en ook het meer swingende werk wordt uiteraard niet geschuwd.
Speelvreugde staat bij de Blue Coaters immers hoog in het vaandel en dit werkt aanstekelijk bij het publiek.

Zaterdag 24 januari 2015 La Manouche
Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang: 20:00 uur. Toegang: € 10,00.


La Manouche is eind jaren 80 begonnen als instrumentaal gitaarduo. Al vrij snel stonden er gezongen stukken op het programma. Het doorleefde stemgeluid van Mouché werd sfeerbepalend. In 2012 complementeerde Roelof met zijn karakterestieke klarinetgeluid deze groep.
Het repertoire van La Manouche is een verzameling van traditionele muziek uit de Sinti- en Roma cultuur. Enkele nummers zijn via overlevering verkregen, maar er zijn ook muziekstukken van zigeunergroepen geleend.
Door de combinatie van de Maccaferri en de Spaanse gitaar en daarbij de klarinet krijgt de muziek een bijzonder karakter en door de improvisatie is geen concert hetzelfde.
Alle facetten van het reizende volk, met de zware beproevingen als ook de vrolijke kanten van hun bestaan,worden in de liederen ten gehore gebracht.

Zaterdag 31 januari 2015 Theatergroep Speld speelt Emmi@Leo in Cultuurschuur.
Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang: 20:15 uur. Toegang: € 10,00.

Het verhaal:
Emmi en Leo komen bij toeval met elkaar in contact via e-mail.
Ze worden onstuitbaar verliefd, maar dan?
Willen ze elkaar ontmoeten, zien, horen, voelen, ruiken, of juist niet?
Is fantasie niet veel aantrekkelijker en veiliger dan de werkelijkheid?
Leo zit nog midden in de verwerking van een stukgelopen relatie,en wat betekent een eventuele ontmoeting voor Emmi’s uitgestippelde leven?
Emmi@Leo is een onweerstaanbaar liefdesverhaal vol humor.

Theatergroep Speld is een nieuwe theatergroep, waarin de drie leden hun jarenlange toneelervaring bundelen.
Nanne van Vondelen (regisseur), Antoine Huiberts en Dianne Siecker hebben de exclusieve rechten verworven voor het unieke toneelstuk Emmi@Leo (uitspraak: Emmi at Leo) van Daniel Glattauer.
Voor zowel Antoine als Dianne komt er met het spelen van Emmi@Leo een langgekoesterde wens uit.
Al jaren dromen broer en zus ervan om samen in een avondvullende toneelvoorstelling te staan.
Beide acteurs en regisseur Nanne van Vondelen hebben hun ervaring opgedaan in verschillende theater- en musicalproducties.
Na diverse succesvolle voorstellingen in de regio sluit Theatergroep “Speld” dit optreden “Emmi@Leo” zaterdagavond 31 januari af in de Cultuurschuur te Wieringerwerf.

Zaterdag 7 februari 2015   Roel Praas en Palle Fuhr Jørgensen (piano/zang recital) .
Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang: 20:00 uur. Toegang: € 10,00.

Een zang-pianorecital door Palle Fuhr Jørgensen en pianist Roel Praas. Er worden liederen uitgevoerd van o.a. Robert Schumann, Vaughan Williams, Roger Quilter. En pianosolo’s met werken van Frank Bridge of Scarlattti.
Roel Praas
Werd geboren in 1953 te Haarlem. Hij studeerde piano aan het Stedelijk Conservatorium te Zwolle bij Thom Bollen, waar hij ook zijn solistendiploma behaalde. Daarna vervolgde hij zijn studie bij Alwin Bär in Amsterdam en Geoffrey Madge in Den Haag.
In het buitenland volgde hij cursussen bij Claude Hellfer in Frankrijk en in Oostenrijk bij Ergican Saydam. Roel Praas is een veel gevraagd pianist voor pianorecitals en geniet bekendheid als begeleider van koren, zangers en instrumentalisten. Als docent is hij verbonden aan De Muziekschool Twente.
Palle Fuhr Jørgensen
Deze Deense bariton ontving zijn zangopleiding aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam en vervolgde zijn opera-opleiding bij Marie Louise Hendrickx in Antwerpen.
Hij volgde masterclasses bij Cathy Berberian, Guus Hoekman en Tom Krause. Zijn huidige coach is de Vlaamse altmezzo Lucienne van Deijck.

Zaterdag 28 februari 2015Air Laut
Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang: 20:00 uur. Toegang: € 10,00.

De diverse achtergronden en invloeden ( o.a. West-Europese folk, jazz, klassiek, krontjong, bluegrass) van de bandleden zorgen voor de unieke sound van Air Laut.
De Keltische invloed is het duidelijkst aanwezig in de muziek van deze voornamelijk eigen werk spelende band…
“…Air Laut, Indonesisch voor ‘water van de zee’, zette in drie evenwichtige sets met veelal zelfgeschreven composities een fraai en vreugdevol concert neer.
De benaming ‘folkgroep’ doet het zestal eigenlijk onrecht aan, want Air Laut heeft meer in zijn mars dan de traditionele volksliederen. Zo wisselden melancholieke, bijna filmische stukken zich af met gitaarballads of swingende, blijmoedige instrumentale nummers – altijd met een kop en een staart…” J. Schwartz).

Zaterdag 28 maart 2015Andehlian
Locatie: Cultuurschuur, Loggersplein 1 te Wieringerwerf
Aanvang: 20:00 uur. Toegang: € 10,00.

ANDEHLIAN is ontstaan in Denemarken.
Tijdens het Skagen Folk festival waar we met het koor "Rolling Home" aanwezig waren. Enkele leden en fans van het koor vonden dat er ook met een klein groepje mooie muziek te maken is en hebben het idee in daden omgezet.
Wij werken samen met folkbands als "Beggers Row" en "Celtic Horizon"
Wij zijn een ‘jonge’ Folkgroep uit de Friese stad Sneek.