PROGRAMMA 2013-2014

Zondag 20 oktober 2013 Vilde Katshke
Locatie: Caf� Restaurant "De Maaier" te Wieringerwerf
Aanvang: 15:00 uur.
Toegang: � 7,50.
Klezmertrio Vilde Katshke - Jiddisch voor: wilde eend - is het beste te omschrijven als een vrolijke mix van klezmer en joodse volksverhalen. Klezmer is de feestelijke en melancholische muziek van joden uit Oost Europa. Dit trio werd begin 1998 opgericht door Gottfrid van Eck om zijn liefde voor klezmer en joodse verhalen te combineren. Hij speelt klarinet en krijgt daarbij muzikaal tegenspel van Pit Hermans op cimbaal en Tessa Zoutendijk op viool. Tezamen zorgen deze drie wilde eenden voor veel feestelijk gesnater.
Zondag 3 november 2013 Canja Ensemble
Locatie: Caf� Restaurant "De Maaier" te Wieringerwerf
Aanvang: 15:00 uur.
Toegang: � 7,50.
Het Canja Ensemble werd in de lente van 2008 opgericht door Valerie Colen (hobo), Tom Wolfs (klarinet) en Erica Rasch (fagot).
Door de kleine bezetting is het ensemble zeer flexibel. Het speelde dan ook op allerlei uiteenlopende locaties, zoals de Mac Donalds in Den Haag, de Nieuwe Kerk in Amsterdam, opvangcentra voor daklozen, het Muziekgebouw aan �t IJ en een Penitentiaire Instelling. Dit laatste gebeurde in opdracht van Live Music Now, een stichting die concerten organiseert voor mensen die daar zelf niet heen kunnen. Namens deze stichting ging het ensemble in 2011 op tournee naar Schotland, waar het in the National Gallery of Edinburgh speelde.
Het ensemble speelde ook in huiskamers door heel Nederland en Belgie voor de stichting Kunst in de Kamer en was live te horen op Radio 4 en Radio 1.
Vorig jaar behaalde Valerie, Erica en Tom een finaleplaats in de Storioni Ensemble Wedstrijd, die plaats vond ter gelegenheid van het gelijknamige festival.
Het ensemble was onlangs te horen tijdens het Festival Classique in Den Haag en op het Grachtenfestival in Amsterdam.
Zondag 19 januari 2014 Trio Tangata vervallen wegens ziekte van �en van de muzikanten.
Hiervoor in de plaats: La Bandita
Locatie: Caf� Restaurant "De Maaier" te Wieringerwerf
Aanvang: 15:00 uur.
Toegang: � 7,50.
La Bandita: Feestelijk en swingend!

La Bandita speelt feestelijke muziek uit de Cara�ben en Suriname met een groot aantal stijlen zoals: merengue, salsa, jazz en cumbia.
Ze spelen doorgaans akoestisch en zijn daarom geschikt als orkest tijdens een feest of receptie waar zowel gepraat als gedanst kan worden.
Zondag 16 februari 2014 Air Laut vervallen wegens ziekte van de zangeres.
Hiervoor last minute in de plaats Clementine
Locatie: Caf� Restaurant "De Maaier" te Wieringerwerf
Aanvang: 15:00 uur.
Toegang: � 7,50.
Op �Special to me� (mei 2013) blijft Clementine dicht bij haar Ierse folk roots maar voegt daar haar eigen sound aan toe. Het resultaat laat zich het best omschrijven als frisse folkpop. Haar warme stem en natuurlijke persoonlijkheid matchen perfect met de authentieke folkklanken en de akoestische instrumenten.
Naast haar vaste bandleden Philip Masure, die ook de productie deed en Siard de Jong werkte Clementine voor �Special to me� samen met percussionist Ludo Stichelmeyer en Diego Nicolas Rodriquez op fretless bass.
Mastering was in handen van Grammy winnaar Brad Blackwood (Paper Airplane, Alison Krauss)
Centraal staat steeds weer het lied en het verhaal wat wordt verteld. Naast de nummers die Clementine zelf schreef, samen met tekstschrijver Math van Heck, covert ze twee van haar favoriete songs: �Motherland� van Natalie Merchant en
�Ready for the Storm� van Dougie MacLean.
Het repertoire van �Special to me� vormt tevens de basis voor het nieuwe theaterconcert waarmee Clementine het seizoen 2013/2014 door Nederland tourt. Het programma heet �Vitamine C�. Met haar warme stem en pr�sence omhelst ze haar publiek. Door een sound uit het hier en nu ontstaat er een authentiek concert dat je raakt.
Zondag 16 maart 2014 En Route
Locatie: Caf� Restaurant "De Maaier" te Wieringerwerf
Aanvang: 15:00 uur.
Toegang: � 7,50.
En Route! trio
Virtuoos, swingend en meeslepend; muziek uit de straten en de oude jazzclubs van Germain des Pres in Parijs, met jazz-accordeon, viool en gitaar.
Muziek die oorspronkelijk (en nog steeds) gespeeld werd door jazzmusici en zigeuners (Manouches), in de Hot Club de France in de jaren 30 en 40, en op de speciale bal musettes.Een belangrijk aandeel in het repertoire is muziek van meestergitarist Django Reinhardt en violist Stephane Grappelli
De musici van En Route! speelden in concertzalen en schouwburgen, maar ook in muziekcaf�s en radio- en t.v.-uitzendingen.
En op 4 juli 2010 tijdens de doorkomst van de TOUR DE FRANCE in Goes!
Zondag 13 april 2014 Septimbre
Locatie: Caf� Restaurant "De Maaier" te Wieringerwerf
Aanvang: 15:00 uur.
Toegang: � 7,50.
In mei 2007 is de theatergroep Septimbre opgericht. De naam is afgeleid van het Latijnse woord �septem� (7) en het woord �timbre�, waarmee de fantastische klankkleur wordt bedoeld die de 7 mannen met elkaar cre�ren. De heren zijn bijna allemaal zestigers en zijn aan de herfst van het leven begonnen. Ze kennen elkaar allemaal al heel lang en hebben eerder meegewerkt aan grote theaterproducties. De schrijvers, zangers en cabaretiers van Septimbre schreven en produceerden regelmatig musicals die werden opgevoerd met medewerking van een grote groep, maar de laatste jaren ontstond de behoefte eens in kleiner verband voorstellingen te maken en uit te voeren, maar wel met een lekkere band en veel muziek. Het succes bleek vanaf het eerste optreden groot, er volgden vele boekingen en openbare optredens in de theaters die staande ovaties opleverden.
De shows van Septimbre kenmerken zich door zeer tegengestelde elementen snel met elkaar af te wisselen, zodat op het ene moment de zaal schatert van het lachen om het volgende moment diep ontroerd te raken door muziek en tekst. Het centrale, steeds terugkerende thema is: De vergrijzing in de huidige maatschappij. De boodschap is duidelijk: maak er wat van zolang het nog kan en zal vooral de toeschouwers in de leeftijdscategorie vanaf ongeveer 50 jaar heel erg aanspreken. Muziek is een belangrijk element tijdens de shows, in elke show wordt zeker een 20-tal nummers ten gehore gebracht, afgewisseld door sketches en cabaret. De zang is vaak meerstemmig en ook wordt er a capella gezongen.

Tijdens de voorstellingen is er altijd gelegenheid voor een versnapering in de vorm van koffie, thee, frisdrank, bier en wijn.