PROGRAMMA 2010-2011

Zaterdag 18 september 2010 Shantykoor "Tussen wal en schip" uit Enkhuizen
Shantykoor "TUSSEN WAL en SCHIP" heeft zich toegelegd op het zingen en spelen van traditionele shanties en zeemansliedjes. De hoofdmoot van hun repertoire bestaat uit liederen over de walvisvaart. De walvisvaart spreekt nog altijd tot de verbeelding. Mannen, die met gevaar voor eigen leven, in kleine open bootjes de strijd aanbonden met de grootste zeezoogdieren. Het was een hard en smerig bestaan, wat ook doorklinkt in sommige liedjes. Toch menen wij, in liedjes en verhalen, een blik in deze bloederige en zware tijd in de internationale zeevaart te moeten bieden. Niet in de laatste plaats, omdat ook Westfriese zeevaarders in de 17"eeuw deelnamen aan de walvisjacht. Naast dit walvisprogamma beschikt het koor ook over een uitgebreid repertoire internationale shanties en zeemansliederen.
Zaterdag 19, zondag 10 en zaterdag 16 oktober 2010  Kindertheater "Tetter"
Kindertheater "Tetter" komt met de voorstelling genaamd: Feestenboel
Zaterdag 23 oktober 2010 O'Branons
Ierse folk door een Ierse band met 4 muzikanten afkomstig uit Noord-Holland. Ierse muziek, afwisselend en energiek gespeeld maar vooral op geheel eigen wijze. Muziek van kerk tot kroeg, bekende nummers gearrangeerd tot iets bijzonders. Een eigen geluid, een geheel eigen sfeer. Van melancholische ballads, donker als Guinness tot swingende tunes gelijk een wervelende Ierse dans. �Folk� zoals het is bedoeld: voor iedereen!
De band O'BRANONS dankt haar naam aan Paddy O'Branon uit Dublin. Het was in de pub O'Shea�s in Dublin waar zij Paddy hebben ontmoet. Paddy, een krasse baas van ver in de tachtig zong op een ontroerende wijze oude 'traditionals', zonder muziekinstallatie in een overvolle pub. En het publiek was onder de indruk! Dat muziek zo met hart en ziel kon worden gezongen. Misschien ook wel typerend voor de Ierse traditionele muziek; muziek over jaren van onderdrukking, armoede, emigratie en heimwee. Maar ook het optreden van Paddy was heel erg Iers, bescheiden en buitengewoon vriendelijk en toegankelijk.
Zaterdag 27 november 2010 Daisy Correia met groep
Fadomuziek uit Portugal
Tijdens een nieuwe reis naar Portugal verdiepte Daisy Correia zich in de muziek en in het leven van ��n van de belangrijkste dichters, componisten en vertolkers van de Portugese muziek aller tijden; Jos� Afonso. Een folk- en politiek ge�nspireerd musicus en daarbij een groot criticus van de toenmalige dictatuur in Portugal. Tijdens de Anjerrevolutie van 1974 werd zijn lied �Grandola� op de radio gebruikt als teken aan de militairen om de dictatuur omver te werpen.
In 2012 is het 25 jaar geleden dat Jos� Afonso overleed, maar inmiddels is hij een inspiratiebron voor de jonge generatie fadistas geworden. Ook Daisy raakte gefascineerd door zijn teksten en muziek. Daarnaast inspireerde zijn aparte levensstijl haar ook om nog dieper in zijn ziel te kruipen. Ze bezocht plekken waar hij geleefd heeft, sprak met familie, vrienden en kennissen om zo meer over hem te weten te komen.
In �Daisy Correia canta Jos� Afonso� brengt Daisy haar favorieten uit Afonso�s oeuvre en zet deze naar eigen hand. Ze brengt, geheel op haar manier, deze legendarische figuur opnieuw tot leven in de taal die hij zelf het meeste liefhad: de Portugese (fado-)muziek.
Zaterdag 18 december 2010 Concert met het koor Vocallure uit Hoorn
Jazz, latin, pop of soul, Vocallure kan elk genre aan, zolang het maar swingt!.
Vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 februari 2011 Toneelvereniging Lely
Zij spelen een ��nakter.