PROGRAMMA 2007-2008

Zaterdag 8 september 2007 Striking four
Voor ons jaarlijkse buitenconcert hebben wij ditmaal het klassieke kwartet STRIKING FOUR uitgenodigd. De leden van dit bijzondere kwartet zijn Rosa Spanjaard (viool 1), Jet Berkhout (viool 2), de Wieringermeerse Hanneke Miedema(altviool) en Marije de Waard (cello). Het strijkkwartet bestaat sinds 2001, toen deze vier leden van het VU-orkest (het studentenorkest van de Vrije Universiteit van Amsterdam) besloten om naast grote symphonische werken ook eens kamermuziek te spelen. Inmiddels heeft The Striking Four een breed repertoire; van Sjostakovich tot Strauss. Er zullen naast werken van deze twee belangrijke componisten ook muziek van onder andere Mozart, Haydn en Bartok ten gehore worden gebracht.
Mocht het weer niet meewerken, dan speelt Striking Four binnen.
Vrijdag 26, zaterdag 27 en zondag 28 oktober 2007  Tentoonstelling van Ina Breebaart
Een boeiende overzichtstentoonstelling van de werken van de bekende Wieringermeerse kunstenares Ina Breebaart. Naast haar werk ditmaal ook een collectie van nieuwe schilderijen.
Zaterdag 24 november 2007 Westfries cabaret Bloid Koike Bloive
Lachen met de Westfriese cabaretgroep BLOIE KOIKE BLOIVE. Een z��r afwisselend en gezellig programma in het Westfries dialect door Wim Baar en Marius de Haas. Op een ongedwongen wijze brengen zij hun verhalen, rijmen en liedjes en zullen ze met de bekende Westfriese droge humor en de ernst van de dingen uit het leven aan u voordragen. Hun bijzondere programma heet "EFKES WAT AARS".
Zondag 23 december 2007 Concert met zangkoor Wieringerwaard
Hun optreden in het Cultureel Centrum was vorig jaar zeer succesvol. Met een sfeervol kerstconcert zal ons eigen kerstfeestje ook dit keer wederom verzorgd worden door de zangers en zangeressen van het zangkoor Wieringerwaard. Het koor bestaat inmiddels uit 50 leden en is in 1985 opgericht tijdens het 375 jarig bestaan van de polder Wieringerwaard.
Zaterdag 23 februari 2008 De stoet
Drie vrouwen zingen en spelen voor u Friese, Finse en Franse liedjes en zij gebruiken daarbij diverse instrumenten uit die landen, zoals diverse kantelen en draailier.
Zaterdag 15 en 29 maart en 5 en 13 april 2008Kindertheater "Tetter"
Het succes van hun eerste voorstelling "Fluisterboek"was overweldigend: twee maal een uitverkocht Cultureel Centrum voor het kindertheater TETTER. Met dit project hebben de initiatiefneemsters Toby Muurling, Janike Hiemstra, Alice Geel, Linda de Graaf en Corrie Hiemstra heel duidelijk laten zien dat er in de Wieringermeer veel animo bestaat voor kindertheater. Met kun nieuwe voorstelling zal TETTER daarom weer veel kinderen (en hun ouders) aan zich weten te binden.
 april 2008Workshop Kunst maken
In april 2008 organiseren wij een uitgebreide workshop onder het motto KUNST MAKEN. Hier kunnen mensen, die nog nooit hebben geschilderd of getekend, een workshop volgen, waar diverse vormen van kunst tot uiting worden gebracht, zoals olieverf, potlood en etsen en zeefdrukken.
De workshop duurt de hele dag en 's middags is er een lunch in hotel-restaurant Lely aan de overkant van het Cultureel Centrum.