PROGRAMMA 2006-2007

Zaterdag 16 september 2006 Buitenoptreden
Een groot buitenoptreden van Rianne van Diepen, Marjolein Koens en Sandra van Soesbergen uit de Wieringermeer met liedjes uit musicals en operette. De muzikale begeleiding is in handen van Marius v.d. Kuijl.
Na de pauze lekkere swing-muziek uitgevoerd door de bigband ��Miss Jones�� uit Wieringerwerf. �Miss Jones�, onder leiding van Ren� Prikkel, is opgericht in januari 2006 door muzikanten uit de Noordkop van Noord-Holland. Op het repertoire staat �voor elk wat wils�. Gevoelige ballades en up-tempo nummers; van Glenn Miller en andere Jazz grootheden tot hedendaagse populaire dans- en sfeermuziek; instrumentaal en met zang. �MissJones� brengt met veel plezier composities en arrangementen van o.a. Miller, Webb, Presley, Nestico, Davenport, Ellington en Williams.
Zaterdagmiddag 14 oktober 2006  Workshop Kids
Workshop door kunstenares Hetty H�fte met de kinderen van de basisscholen uit de gemeente. De workshop bestaat onder meer uit het schilderen van vierluiken.
Zaterdagavond volgt een presentatie van het gemaakte werk.
Zaterdag 25 november 2006 Quattro Voci
Voor de liefhebbers van operettevereniging Thalia zijn twee zangers van deze bijzondere zanggroep absoluut geen onbekenden. Dick Zijlstra en Joke Oud stalen tijdens de laatste voorstelling ��Anatevka�� de harten van het publiek. Dick in de onvergetelijke rol van Tevje; Joke gaf uitstekend gestalte aan zijn vrouw. Samen met de veelzijdige Lyda van Zijl en Joop Nieuwland vormen zij Quattro Voci. Het repertoire van opera-ensemble Quattro Voci bestaat uit juweeltjes van bekende werken van componisten als H�ndel, Puccini, Bizet, Verdi en Rossini. Het viertal deelt een grote liefde voor opera. Een kunstvorm met veel rijke emotionele momenten. Samen hebben zij het ensemble opgericht en zo de mogelijkheid geschapen de menselijke gevoelens op een groter publiek over te brengen.
Zaterdag 16 december 2006 Concert met zangkoor Wieringerwaard
Een veelzijdig concert verzorgd door het zangkoor Wieringerwaard.
Zaterdag 28 januari 2007 Een 'Blinddate" concert met de zanggroep RoundMidlife
Het belooft een spet-terend vocaal optreden te worden door de zangers en zangeressen van deze groep.
Vocalgroup RoundMidlife is in 2002 opgericht en bestaat uit twee zangers en vier zangeressen.
Ze zingen vocale jazz. Werk van Phill Mattson, the Swingle Singers, The Real Group, Joe Jackson en van vele anderen. Meestal gaat het over de liefde en is het in het Engels, maar ze zingen ook in het Nederlands en zelfs in het Zweeds.
In het Cultureel Centrum brengt de groep een nieuwe show met achttien songs, die gezongen zijn door blinde artiesten zoals Stevie Wonder, Andrea Bocelli, Ray Charles en Jules de Korte.
Zaterdag 17 februari 2007 De Gipsy - Jazz formatie Basily
De Gipsy � Jazz formatie Basily laat de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. Oorspronkelijk is Basily begonnen als pure vertolker van de Hot Club de France traditie. Tegenwoordig heeft Basily een geheel eigen identiteit met traditionele en Spaanse zigeunerinvloeden ontwikkeld. Door de ontwapenende podiumprestatie en de gedreven uitstraling weten de muzikanten hun publiek keer op keer in vervoering te brengen. Basily heeft een grote reputatie in binnen- en buitenland. In Nederland heeft Basily op alle jazz podia gestaan, waaronder diverse malen op het North Sea Jazz Festival. Met de originele Hot Club de France bezetting van viool, solo gitaar, slag gitaren en contrabas wordt Basily gezien als ��n van de beste en origineelste gipsy formaties van deze tijd.
Zaterdag 10 maart 2007Optreden groep "Fanach"
"Worstelend in het Ierse groen, getrokken uit de Hollandse klei.
Met hun Ierse muziek zal de enthousiaste folkband Fanach ongetwijfeld het Cultureel Centrum op z�n kop zetten. Razende reels, dorstige drankliederen en zinderende zeemansballades zullen ons het gevoel geven in een Ierse pub te zitten. Hun repertoire is breed: van The Dubliners naar Planxty en van de Tannahill Weavers via Shane MacGowan naar eigen werk.
 14 en 15 april 2007
 21 en 22 april 2007
 28 en 29 april 2007
Tentoonstelling beelden en schilderijen van de heer Dick Baauw
  Met zijn kunstwerken wil Dick Baauw het innerlijke van wat hij en anderen beleven, uitdrukken. Hij wil zijn eigen verwondering aan anderen overbrengen. Soms met nadruk, soms zonder zich er zelf van bewust te zijn. Op de Rietveld Academie leerde Dick de kunst van het zelf creatief bezig zijn, het leggen van verbanden die normaal gesproken zich aan het oog onttrekken. Beelden maken die ontroeren door de eigen zienswijze. Zijn stijl is een afwisseling van im- en expressionisme, waarbij af en toe kubistische vormen de boventoon spelen.
Een inspirerende expositie die zeker de moeite van het zien waard is.